Rapenburg 8, 2311 EV Leiden
071 304 0044

Oya’s Childcare

In gesprek met Frauke Groenevelt van Oya’s Childcare

Oya’s Childcare werkt sinds 2014 met KindPlanner software. Frauke Groenevelt, mede-oprichter van Oya’s Childcare vertelt over haar ervaringen vanaf 2014 tot nu toe.

Ik vind KindPlanner professioneel maar toch altijd persoonlijk!

Kun je iets meer vertellen over de organisatie Oya’s Childcare?

“Wij hebben drie vestigingen: IJsbaan (Amsterdam Zuid), Hugo (Amsterdam West) en Obrecht (Amsterdam Zuid). We bieden een omgeving die fysiek en emotioneel veilig is, die ondersteunt en verrijkt. Oya’s Childcare is opgericht om aan de behoefte te voldoen van een flexibele en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang met daarbij een uitzonderlijk dienstenpakket dat het leven van ouders net een klein beetje makkelijker maakt.

Oya’s Childcare is een private onderneming en particulier gefinancierd, waardoor er geen druk is om in de kosten te snijden. Wij doen nooit concessies aan kwaliteit of service en doen onze uiterste best om geen ‘nee’ te zeggen en de ouders met extra verzoeken uit de brand te helpen.

Samen met Oya Yavuz heb ik het concept ontwikkeld en vormen wij een toegewijd, intern managementteam. In het bedrijfsleven hebben wij topfuncties bekleed en zijn zelf ook moeder. Wij zijn dagelijks aanwezig om er zeker van te zijn dat Oya’s Childcare levert wat het belooft: uitmuntende kinderopvang met een uitzonderlijke flexibiliteit en service.”

Hoe heeft KindPlanner software jullie geholpen om bovenstaande waar te maken?

“Inzicht en overzicht voor de toekomst. Waar ligt de vraag. Wij hebben door het werken met KindPlanner een duidelijk beeld wanneer er nieuwe groepen en/of locaties nodig zijn. Op deze manier zijn wij zeer goed voorbereid en kunnen als organisatie groeien.

Door de grote flexibiliteit van het pakket kunnen we elke ouder maatwerk bieden. Wij hebben direct inzicht in de bezetting en de ratio’s van alle groepen van uur tot uur. Hierdoor kunnen wij de ouders een uitstekende service bieden. Als er een ruildag wordt aangevraagd en op de dag zelf zien wij dat er door een afwezigheid toch nog een plekje vrij is gekomen bieden wij dat de ouder direct aan. Dit wordt erg gewaardeerd door onze klanten.”

Hoe is je ervaring met KindPlanner in het algemeen?

“Ik vind KindPlanner professioneel maar toch altijd persoonlijk! Wij werken nu al een aantal jaar met KindPlanner samen. Wat fijn is dat er goed geluisterd wordt naar onze vragen en wensen. Toen wij starten met KindPlanner was het in het pakket nog niet mogelijk om ook nacht- en weekendopvang aan te bieden. Dit is toen door KindPlanner ontwikkeld zodat wij deze service konden aanbieden.

Wat leuk is dat wij ook zien dat KindPlanner zich keer op keer verbetert. Bijvoorbeeld in het bieden van service. In 2014 werden vragen en/of wensen vaak technisch afgehandeld. Nu merk ik dat er wordt meegedacht, er een open dialoog is en belangrijk:  snel antwoord op mijn vragen wordt gegeven.”

Hoe zie je de toekomst voor je samen met KindPlanner?  

“Een fijne samenwerking en de mogelijkheid om kennis te delen. Super dat er nieuwe apps worden ontwikkeld die het werken op de groep en kantoor leuker en eenvoudiger maken. Hier zijn wij erg blij mee!”